Vize Uygulamayan Ülkeler

Nitelikli iş gücüne her yerde ihtiyaç var

    ABD, Kanada ve AB gibi gelişmiş ülkeler, terör saldırılarından sonra göçmenliğe sıcak bakmasalar da nitelikli iş gücüne her zaman gereksinim duyuyorlar. Kaçak göçmenliğe geniş güvenlik önlemleri getiren AB’de özellikle bilişim, telekomünikasyon, genetik gibi gelişmekte olan sektörlerde genç beyinlere büyük ihtiyaç var. BM’nin AB’yle ilgili yayınladığı son araştırma da nitelikli göçmen talebine dikkat çekiyor. Araştırmada, nüfusu hızla yaşlanan AB’nin yakın gelecekte ekonomik ve toplumsal gelişimini sürdürebilmesi için iyi yetişmiş, kalifiye nüfusa ihtiyacı olduğunun altı çiziliyor. ABD’de de durum pek farklı değil. 11 Eylül saldırılarından sonra artan güvenlik önlemleri Türk öğrenci ve işadamlarının ABD vizesi almalarını zorlaştırıyor. Ancak, ABD’de çok iyi derecede İngilizce bilen özellikle tıp, teknoloji, bilişim, finans gibi konularda uzman orta ve üst düzey yöneticilere her zaman talep var. Henüz okulu bitirmemiş olanlar için de yurtdışında fırsatlar bulunuyor. Örneğin, okul saatleri dışında çocuk bakıcılığından, tezgahtarlığa, asistanlıktan garsonluğa kadar çeşitli işlerde haftada en fazla 32 saat çalışıp hem para kazanabilir, hem de yabancı dilinizi ilerletebilirsiniz. Bir an önce para kazanıp, yabancı dilinizi geliştirmek istiyorsanız, sizin için en ideal olanı büyük yolcu gemilerinde çalışmak. Lüks aşk gemilerinde çalışan personelin aylık kazancı 3 -4 bin dolar arasında değişiyor. Ancak en önemlisi vizeyi almak!

TÜRKİYE’YE KİMLER VİZE UYGULUYOR?

    Türkiye’ye vize uygulayan 144 ülkeden bazıları: ABD, Almanya, Avustralya, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Brunei, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanada, Lüksemburg, Macaristan, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Yeni Zelanda.

43 ÜLKEYE SERBEST GİRİLEBİLİYOR

    Başta Japonya, Monako gibi 43 ülke Türkiye’ye vize uygulamıyor. Diğer ülkelerse şunlar; Arjantin, Bahama, Brezilya, Dominik, Ekvator, Endonezya, Güney Kore, Hırvatistan, Hong Kong, Jamaika, Kazakistan, Kırgızistan, Maldivler, Malezya, Malta, Slovenya, Solomon Adaları, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus.

VİZE TÜYOLARI

• Banka hesabınızda yüklü miktarda para gösterin.

• Ne kadar nakit kullanılabilir paranız varsa bunu ispatlamalısınız. Tüm paranızın tek bir hesapta ve tek bir bankada olması sizin için avantaj olacaktır.

• Eğitiminiz amacınızla ilişkili olmalı. Örneğin 2 yıllık bir yüksekokulun seramik bölümünden mezun ve yurtdışında İngilizce öğrenmek istiyorsanız, neden İngilizce sorusuna mantıklı cevabınız olmalı.
• Mezuniyet tarihinizle vize başvurunuz arasındaki sürede ne iş yaptığınızı ispatlamanız gerekir.

• Eğer, okuldan yeni mezun olduysanız sorun yok, ancak bir kaç yıl önce mezun olduysanız bir işyerinde çalışıyor olmanız önemli.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*