Kaçırılmayacak AB Bursları

AB bursları kaçmaz

• ECSC-European Coal and Steel Community

    Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun çekirdek kuruluşu olan Avrupa Kömür ve Çelik topluluğu üye ülkelerin üniversitelerinde konu ile ilgili alanlarda master, araştırma çalışmaları ve incelemelerde bulunmak amacıyla 50 öğrenciye burs veriyor. Öğrencilerin 30 yaşından küçük ve en az lisans eğitimlerinin 3. yılını tamamlamış olmaları gerekiyor.

Adres : ECSC Direction du Personnel
13.Boulevard Grande Duchesse,Charlotte-LUXEMBURG

• EURATOM-European Atomic Energy Community

    Avrupa Atom Enerjisi Komisyonu, Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin nükleer araştırma merkezlerinde eğitim ve araştırma çalışmaları için burs veriyor. İlgili alanlarda lisans eğitimini tamamlamış ve çok iyi derecede yabancı dil bilen adayların 2 yıl süre ile yol ücreti dahil tüm masraflarını karşılayan burslar veriliyor.

Adres : EURATOM Direction Generale de la Recherce et de L’Enseignment 53, rue Belliard, Bruxelles-BELGIUM

• FAO-Food and Agriculture Organization

    Ziraat mühendisliği, tarım ekonomisi ve finansman alanlarında eğitim gören öğrenciler ile akademisyenler aşağıdaki adreslere müracaat edebilirler.

Adres : FAO Via delle Terme di Caracalle 00100 Roma-Italy
Tel : (39-6) 474 14 35 – 475 15 49
• Fransa Kültür Merkezi

    Fransa hükümeti kültürel etkileşim ve mesleki konularda incelemelerde bulunacak öğrencilere eğitimlerinin bir bölümünü Fransa’da geçirmelerini sağlamak için burs veriyor. Fransız Hükümeti’nin verdiği bursların süreleri 6 ay ile 1 yıl arasında değişiyor.

Adres: Ministere des Affairs Etrangeres Direction Generale des Relations Culturelles 23 rue La Perouse 75000 Paris 16-France

Türkiye’deki başvuru adresi : Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Cad. No.8 80060 Beyoğlu-İstanbul
Tel : (0212) 249 50 39/ 243 18 52

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*