Vize Tüyoları

vize tuyolari

Zorlu sınav: VİZE

    Bu engeli aşmak herkes için kolay değil! Çünkü vize alınması, hazırlanan evraklara, biraz da şansa bağlı. Vizede aranan temel şartsa başvuran kişinin niyeti. Eğer, gitmek istediğiniz ülkeye yerleşmek, orada çalışmak, daha iyi bir yaşam kurmak niyetindeyseniz vize almanız çok daha zor. Dolayısıyla, vize alırken konsolosluk görevlisine sakın ‘ Ben dil kursuna gitmek istiyorum, İngilizce öğrenmem gerek, ülkenizi çok merak ediyorum, şöyle bir gezmek istiyorum’ demeyin!

Bu sorulara hazırlıklı olun!

    Her türlü vize işlemlerinde, konsolosluk görevlisi sizin iş, eğitim ve maddi durumunuzu daha iyi anlamak için sorular soracak. Bu sorulara önceden hazırlıklı olmanız vize alma şansınızı artıracak. Unutmadan, konuşurken inandırıcı ve sakin olun! Cevaplarınızın mantıklı ve kabul edilebilir olmasına özen gösterin. Vize görevlisi sizi sinirlendirebilecek sorular da yöneltebilir. Size yöneltilen sorular ne kadar sinir bozucu veya mantıksız olursa olsun, sakince cevap vermeyi deneyin. İşte mülakatlarda sıkça sorulan hayati sorular…

• Türkiye’de ne iş yapıyorsunuz? En son hangi işte çalıştınız? Çalıştığınız işte sigortanız var mı? Çalıştığınız işyeri, amacınızla ilgili mi? Örneğin bir muhasebecide çalışıyorsanız ve İngilizce kursuna gitmek istiyorsanız, muhasebe ile İngilizce arasında ne tür bağlantı var? İngilizce öğrenmek sizin muhasebe mesleğinde ne kadar gerekli?

• Hangi okuldan ne zaman mezun oldunuz? Mezun olduğunuz eğitim dalı Türkiye’de iş bulması kolay bir dal mı? Şu anda mezun olduğunuz dalla ilgili bir iş yapıyor musunuz? Okuldan mezun olduktan sonra hangi işlerde çalıştınız?

• Amacınızı gerçekleştirecek maddi gücünüz var mı? Aylık kazancınız ne kadar?

• Gideceğiniz ülkede tanıdık ve akrabalarınız var mı? Vize görevlisi, oraya yerleşen akrabanız gibi sizin de aynı şeyi yapacağınızı ve oraya yerleşeceğinizi düşünecektir.
• Aileniz ne iş yapıyor, kaç kardeşsiniz, ailenizde geçimi kimler sağlıyor, anneniz, babanız kardeşleriniz ne iş yapıyor? Evli iseniz, eşiniz ne iş yapıyor? Eşiniz şu anda nerede oturuyor, kaç çocuğunuz var?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*