shadow_left
spacer
Ana Menü
Amerika
Kanada
İngiltere
Almanya
Fransa
Avustralya
Japonya
Yeni Zelenda
Reklam


Bağlantılar

» isimler
» Siber Yazar
» Ferruh Mavituna Blog
Göçmenlik için genç ve kalifiye olmak şart

new_zealand_migrationGenç, kalifiye göçmen istiyor

    Ülke nitelikli ve Yeni Zelanda'nın yaşam biçimine kolayca uyum sağlayabilecek göçmenlere öncelik tanıyor. Göçmenlik başvurusu Yeni Zelanda'nın Londra Elçiliği'ne yapılıyor. Puanlama sistemiyle bir değerlendirmeye alınan bu başvurular arasından 24 puan ve üstü almanız gerekiyor. İyi ve düzenli bir işe sahip olmak, belirli bir süre bu ülkede yaşamış olmak gibi özellikler zaman içinde Yeni Zelanda vatandaşlığına başvurmanıza da olanak sağlıyor.

    Yeni Zelanda'ya göçmen olarak başvurmak isteyen kişi bilgilendirme işlemleri için konsolosluğa 90 Yeni Zelanda Doları ödemek zorunda. Bu ücret her türlü göçmen kategorisi için uygulanıyor. İkinci aşamada ise genel yetenekler ve yatırımcılar kategorisi için gerekli göçmenlik ücreti kişi başına 235 NZ$. Girişimciler içinse bu miktar her başvuru için 940 NZ$.

Göçmenlik Başvurusu için Gerekenler

· En az 18 yaşında olmak,

· En az üç yıllık sertifika; diploma sahibi olmak

· Sağlıklı olmak,
· Poliste adli kaydı olmaması

· Konuşacak, anlaşacak düzeyde İngilizce bilmek

Unutulmaması Gerekenler

· Göçmenlik başvurusu Yeni Zelanda'nın Londra Elçiliği'ne yapılıyor.

· Puanlama sistemiyle bir değerlendirmeye alınan başvurular arasından 24 puan ve üstü almak gerekli.

· İyi ve düzenli bir işe sahip olmak önemli

· Sağlık personeli, doktor, mühendis ve mimarlar göçmenlikte şanslılar.

· Dört beş yıllık mesleki tecrübe puanınızı artırıyor

· Yeni Zelanda'dan öneri mektubu almanız kabul şansınızı artırıyor.

· Ülkede genç iş gücüne ihtiyaç olduğundan, 25 ile 29 yaşları arasında olanlar avantajlı.

· Göçmenlik başvurusunda bulunacak bir adayın kendisini ve ona bağlı kimseleri Yeni Zelanda'da en az 24 ay geçindirecek maddi kaynağa sahip olması şart. Aksi takdirde hiçbir başvuru kabul edilmiyor.

· Bu sitelerden Yeni Zelanda'ya göçmenlik konusunda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.malcolmpacific.co.nz/employ.html

http://www.careers.co.nz


http://www.immigration.govt.nz

· IELTS genel yetenek ve iş yatırım kategorilerinde başvuran göçmen adaylarının İngilizce bilgilerini ölçen bir test. Genel yetenek kategorisi için en az 173 puan, iş ve yatırım kategorisi için 113 puan almak gerekiyor.

Puanınızı artırmanın yolları

    Yeni Zelanda Göçmen Bürosu değerlendirmeyi yaparken adayının yaşı, almış olduğu eğitim ve mensubu olduğu meslek grubu ve bu meslekteki deneyimini kriter olarak alıyor. Özellikle tıp ve yan kollarıyla mühendislik, mimarlık gibi alanlarda uzman olanlar puanlamada büyük şansa sahipler. Mesleki deneyiminiz de son derece önemli çünkü iki yıllık bir deneyiminiz varsa bir puan, dört yıllık bir deneyiminiz var ise iki puan alıyorsunuz. İşinizde üç yıl sürekli çalıştıysanız ve Yeni Zelanda'dan bir öneri mektubunuz varsa, bu da size beş puanlık bir avantaj sağlıyor. 25 ile 29 yaş arasında olanlar diğer yaş gruplarına göre daha şanslılar çünkü en yüksek puan olan 10 puanı alıyorlar. 50 ile 55 yaş arasındakilere ise hiç puan verilmiyor.
spacer
Copyright © Walleq 2007 - 2008 .Site Powered By Walleq
Gizlilik Politikası
shadow_right